Batı Maden Hitachi ZW 550-5B ile üretimi artırıyor

Batı Maden  Hitachi ZW 550-5B ile üretimi artırıyor


Batı Maden, Hitachi ZW 550-5B ile üretimi artırıyor

Ürettiği tundra gri taşını dünyanın birçok ülkesine gönderen Batı Maden A.Ş, yeni yılda üretimini ve yatırımlarını artırıyor. Kawasaki 115Z7 kullanan firma, bu makinanın performansından duyduğu memnuniyet nedeni ile son yatırımında yine ENKA Pazarlama’nın tedarik ettiği Hitachi ZW550-5B’yi seçti.

Batı Maden kurucularından Hakan Ural 96 yılından bu yana mermer sektöründe çalışıyor. Mermer madenciliğinde farklı alanlarda görevler üstlenen Ural, 2015 yılında Batı Maden A.Ş’ yi kurduklarını belirterek şu an üretimini yaptıkları tundra gri ile dünya pazarlarında önemli pazar paylarına ulaştıklarını söylüyor. 2020 yılında pandemi nedeniyle tüm dünyada önemli sıkıntılar yaşandığını belirten Ural, kendilerinin de salgının ilk dönemlerinde korktuklarını söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Korktuk, çünkü salgının merkezi olan Çin aynı zamanda bizim en büyük pazarımızdı. Ama sonrasında korkularımız boşa çıktı. Hem ekibimizin özverili çalışması hem de Çin’deki bayilerimizin yoğun çabaları sayesinde 2019 yılına oranla 2020 yılında satışlarımızı üç katına çıkardık.”

Çıkarılan taş 98 ülkede kullanılıyor

Şu an tundra gri üretimi yapılan Isparta’daki ocak 2015’te açıldı. Tundra gri taşı dünya genelinde mermer piyasasında önemli bir paya sahip ve yoğun bir talep var. Batı Maden A.Ş de bu talebi karşılamak için üretim kapasitesini artırıyor. Ural şu an ABD, Ortadoğu ülkeleri ve Hindistan pazarlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek “Türkiye’de 15 civarında büyük firmaya hammadde olarak taş sağlıyoruz. Bu firmaların işleyip ihraç ettikleri taşlarımız yaklaşık 98 ayrı ülkeye ihraç ediliyor. Biz firma olarak doğrudan 10 civarı ülkeye ihraç ediyoruz ama taşlarımız 98 ülkeye ulaşıyor” diyor.

ENKA Pazarlama her zaman yanımızda

Firmanın Isparta ocağında ENKA Pazarlama’nın tedarik ettiği Kawasaki 115Z7 ve yeni alınan Hitchi ZW550-5B ile üretim yapılıyor. Kullandıkları makinalara ilişkin yorumlarını da aktaran Ural “Bu makinaların performansından ve ENKA Pazarlama’nın hizmetlerinden memnunuz. ENKA Pazarlama, sattığı makinanın arkasında duruyor, gerekli durumlarda servise rahatlıkla ulaşıyoruz ve sonuç alıyoruz. Ayrıca operatörlerimiz de kullandıkları makinalardan memnunlar. Özellikle gücünden, kabinin görüş açısından memnun olduklarını bize bildiriyorlar. Mermer işi yapan herkese bu makinaları tavsiye ediyorum” şeklinde konuşuyor.

Doğadan dünyaya sunulan güzellik

Firma ortağı İlhan Doğan da yaklaşık otuz yılldır maden sektöründe çalışıyor. Yaptıkları işi ‘doğadan dünyaya güzellik sunmak’ olarak tanımlayan Doğan, bu süreçte en büyük yardımcılarının da iş makinaları olduğunu belirtiyor. 2020 yılının firmaları açısından son derece güzel geçtiğini belirten Doğan “2021 yılı için de hedefimizi büyüttük, yeni makina yatırımları ile üretimi ikiye katlamayı hedefliyoruz” diyor. Konya’da, Milas’ta ve Isparta bölgesinde mermer ocakları bulunduğunu ifade eden Doğan, çıkardıkları taşa dünya genelinde yoğun bir ilgi olması nedeniyle üretimi artırma yönünde çalıştıklarını ve 2021 için kapasite hedeflerinin 20 bin ton olduğunu söylüyor.

Makina seçimi İş makinasının mermer işletmeciliğinde en önemli konulardan ve ana maliyet kalemlerinden biri olduğunu belirten Doğan bu nedenle makina seçiminin doğru yapılmasının hayati önemi olduğunun altını çizerek “Biz iş makinası konusunda ENKA Pazarlama’ya ve tedarik ettiği makinalara güveniyoruz.

Bizim makina konusundaki en önemli kriterimiz makinayı tedarik eden firmanın kurumsallığı. Bundan sonra makinanın gücüne, servis hizmetine, yakıt verimliğine ve diğer teknik özelliklerine bakarak karar veriyoruz. ENKA Pazarlama tüm bu noktalarda bizim beklentilerimizi karşılıyor. Kullandığımız Kawasaki ve Hitachi makinaların teknik yeterliliklerinden ve güçlerinden memnunuz.

Bize zorlu işlerimizde önemli katkılar yapan makinalar bunlar” şeklinde konuşuyor.

Üretimi hızlandıran makinalar Batı Maden A.Ş İşletme Müdürü Fikret Güneş de Isparta bölgesinin en büyük ocaklarından birine sahip olduklarını ve aylık ortalama 15 bin ton üretim yaptıklarını söylüyor. Ocakta kullanacakları makinaları seçerken sökme gücü, itme gücü, hafriyat alma gücü gibi kriterleri özellikle incelediklerini söyleyen Güneş, şu an Kawasaki 115Z7 ve yeni alınan Hitachi ZW550-5B’nin ocakta çalıştığını söylüyor.

Kawasaki 115 Z7’nin gücü ve mermer ocağı koşullarına uygun teknik özellikleri sayesinde üretimde önemli rol üstlendiğini söyleyen Güneş “Örneğin Kawasaki 115Z7, 250 tonluk taşı tek başına iterek üretim sürecini hem kolaylaştırıyor hem de hızlandırıyor” ifadelerini kullanıyor. Yeni aldıkları Hitachi ZW550-5B’yi almalarında en büyük etkenin Kawasaki 115Z7’den duydukları memnuniyet olduğunu da aktaran Güneş,

“Güç ve yakıt verimliliği de bu kararımızda etkili oldu” diyor.

“Başka makinanın üç seferde yaptığını Kawasaki tek seferde yapıyor” Mermer üretiminde makinaların itme ve kaldırma gücünün öneminini altını çizen Güneş “Sonuç itibari ile makinanın ne ürettiğine bakarız. İşletmeciler de makina seçerken bunu göz önünde tutmalı. Ayna dilimini yatırdığımızda bir an önce o taşı oradan kaldırmamız gerekir. Kawasaki 115Z7 bu konuda rakipsiz diyebilirim. Kullandığımız diğer makinalarla karşılaştırdığımızda Kawasaki 115Z7 diğerlerinden en az üç puan önde. Başka bir markanın makinası ile üç seferde kaldırdığım hafriyatı bu makina ile tek seferde kaldırıyorum. İtme konusunda da muadillerinin iki katı performans gösteriyor. Zaten Hitachi ZW550-5B’yi seçmemizin nedeni de Kawasaki 115Z7’nin sahadaki bu performansı” şeklinde konuşuyor.


Güneş son olarak satış sonrası hizmetler konusuna da değinerek sözlerini şu şekilde tamamlıyor: “Servis hizmetinden memnunuz. Servis görevlilerine gerekli her durumda kolaylıkla ulaşıyoruz ve talebimiz hızlı bir şekilde karşılanıyor. Firmamıza gösterdikleri ilgiden ve bizi sahada bekletmemelerinden dolayı teşekkür ediyorum.”


Telefon

Whatsapp

Bizimle
Çalışmak İstermisiniz

Mesaj