Palfinger Saha Röportajı - Marmara Geri Dönüşüm

Palfinger Saha Röportajı - Marmara Geri Dönüşüm


Kaliteli makinalar sektörün kalitesini artırıyor

Marmara Geri Dönüşüm Genel Müdürü Abdullah Yaşar, geri dönüşümde kullanılan makinaların kalitesinin sektörün de kalitesini artırdığını belirtiyor. Makina parklarında 7 adet Palfinger vinç bulunduğunu belirten Yaşar, hem makinalardan hem de ENKA Pazarlama’nın sunduğu satış sonrası hizmetlerden memnun olduklarını söylüyor. 

 

Lisanslı entegre geri dönüşüm tesisi olan Marmara Geri Dönüşüm (MGD), 2005 yılında Gebze’de kuruldu. Hurda metal konusunda 40 yıla dayanan bir birikimin üzerine kurulan Marmara Geri Dönüşüm, metal hurda, yağlı metal talaş, tüm endüstriyel ambalajlar, atık kablolar, plastik gibi tehlikeli ve tehlikesiz atıkların lisanslı geri dönüşümünü gerçekleştiriyor. Tüm faaliyetlerinde çevre ve insan sağlığını korumanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket eden MGD günümüzde daha çok önem kazanan atıkların toplanması ve geri dönüşüm konusunda dünyadaki yeni teknolojileri takip ederek uzmanlaşan bir firma olarak dikkat çekiyor.
Aynı zamanda Marmara Geri Dönüşümcüler Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı da olan MGD Genel Müdürü Abdullah Yaşar, Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyla cari açığın kapatılmasında geri dönüşüm sektörünün önemli bir rolü yerine getirdiğini belirtiyor. Ekonomik katkısı nedeniyle geri dönüşüm sektörünün sürekli desteklenmesi ve bir disiplin altında olması gerektiğine dikkat çeken Yaşar, sektörün daha da gelişmesi için firmaların lisanssız firmalar ile çalışmamasının önemine dikkat çekiyor. 

Baba mesleğini geleceğe taşıyor

Çocukluğundan beri geri dönüşüm sektörü içinde olan ve baba mesleğini sürdüren Yaşar “Uzun yıllarn birikimi ile geri dönüşüm işini yürütüyoruz. Şu an Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 25 bin metrekarelik bir alanda çalışıyoruz” diyor.  Salgın nedeni ile tüm dünya genelinde sıkıntılar yaşandığını Türkiye’nin de doğal olarak bu süreçten etkilendiğini söyleyen Yaşar “Yine de biz ülke olarak süreci başarılı bir şekilde yönettik. Olumsuzluklar oldu ama genel anlamda insanlar ve firmalar sürece hızlı adepte oldular. Biz firma olarak bu dönemde çalışan sayımızı artırdık. Çalışanlarımız ve müşterilerimiz için gerekli tüm önlemleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Tüm çabamızla geri dönüşümdeki tempoyu yüksek tutuyoruz çünkü bizi hizmet verdiğimiz bölgede 17 OSB var ve hizmetin kesilmemesi gerekiyor” şeklinde konuşuyor. 

Palfinger ile güvenli ve verimli çalışma

Firma, çalışmalarını kamyon ve TIR’lara monte edilmiş vinçlerle yürütüyor. Yaşar daha önce yük ve vincin ayrı araçlarla taşındığını belirterek “Bu da işin maliyetini artırıyordu, bir iş için iki ayrı araç ve daha fazla personel gidiyordu. Bu da neredeyse bu işi kazançsız hale getiriyordu. Bu nedenle vinçleri araçlara monte ettik ve daha verimli çalışıyoruz” diyor. Yaşar kullandıkları TIR ve kamyonların üzerinde Palfinger vinçlerin olduğunu da sözlerine ekliyor ve şöyle devam ediyor: “Yaptığımız araştırmalar sonucunda ENKA Pazarlama’dan Palfinger marka vinçleri aldık. Şoförlerimiz operatörlük belgelerini aldılar ve şu an hem pratik hem de verimli bir şekilde işlerimizi yürütüyoruz. Maliyet anlamında da önemli avantajlarımız oldu”. İlk yatırımın maliyetli olmasına rağmen uzun vadede Palfinger vinçlerin dayanıklılığı ve verimliliği ile önemli avantajlar sağladığını da açıklayan Yaşar “Aldığımız makinelerden ve elde ettiğimiz verimlilikten memnunuz. Vinçlerin sunduğu bir artı da operatörlerin tehlikeli atıklarla az temas etmesi. Sonuç olarak hem işlerimizi ilerletiyoruz hem de güvenliği sağlamış oluyoruz” diyor. 

Palfinger vinçler rekabette avantaj sağlıyor

Neden ENKA Pazarlama ve Palfinger markasını seçtikleri yönündeki soruyu ise Yaşar şu şekilde yanıtlıyor: “Elbete alternatef vinçler var piyasada, son derece başarılı yerli üretimlerimiz de var ama biz rekabette bir adım önde olabilmek için ENKA Pazarlama ve Palfinger’i tercih ettik. Bizim için işe tek araç göndermek önemli ama önemli bir nokta da işe giden araca takılı vincin hafif olması. Vinci kendimiz yaptırdığımız zaman ağırlığı 4.5 tona kadar çıkıyor. Palfinger vinçler ise 2.9 ton. Bu bize araç içinde alan sunuyor ve araç daha fazla malzeme alabiliyor”. ENKA Pazarlama ekibinin kendilerine yaklaşımının da Palfinger alma kararı vermelerinde belirleyici olduğunu aktaran Yaşar “İlkin iki vinç aldık, memnun kaldığımız için sonrasında bu sayı 7’ye kadar çıktı. Sonuçlardan memnun olduğumuz için çevremize de bu markayı tavsiye ediyoruz. Çünkü sektördeki iyi ve teknolojik makina sayısının artması sektörün de kalitesini artıran bir unsur.” 

ENKA Pazarlama makinesinin arkasında duruyor

Satış sonrası hizmetlerde şu ana kadar bir sorun yaşamadıklarını da belirten Yaşar sözlerini şöyle tamamlıyor: “Gerekli durumlarda ENKA Pazarlama sorunlarımızla ilgileniyor ve hızlıca çözüyor. Sektöre makina, donanım veya başka herhangi bir noktada katkı sunan tüm firmalara olumlu bakıyoruz. Çözüm ortağı olarak gördüğümüz makina, ekipman firmaları ile yakın temas halinde çalışıyoruz. Çünkü makinaların kalitesi sektörün kalitesini artırıyor. Vinç tarafında çalıştığımız ENKA Pazarlama ve Palfinger’e bu anlamda teşekkür ediyoruz.” 


Telefon

Whatsapp

Bizimle
Çalışmak İstermisiniz

Mesaj