ENKA-XCMG iş birliği, müşterilere güven veriyor

ENKA-XCMG iş birliği, müşterilere güven veriyor


XCMG marka fore kazık makinalarının Türkiye temsilciliğini yürüten ENKA Pazarlama, hem makinaların hem de servis hizmetinin kalitesi ile bu alanda pazar payını artırıyor. ENKA Pazarlama Satış Mühendisi Şükrü Yeni, “ENKA-XCMG iş birliğinin profesyonelliği, makinalarımızın sahalardaki performansını olumlu etkileyerek müşterilerimize başarılı ve keyifli iş ortamı sağlıyor” diyor.

ENKA Pazarlama Satış Mühendisi Şükrü Yeni

XCMG markasının zemin makinaları anlamında global pazardaki konumuna ilişkin bilgi verir misiniz?

XCMG, küresel ağır makina imalatçıları sıralamasında ilk 3 firma içinde yer alıyor. Ürünlerini 170’in üzerinde ülkeye ve bölgelere ihraç eden bir marka. Bölge dinamiğine bağlı, farklı tork gücü ve çalışma ağırlığı elde edilen fore kazık makinaları ile dünyadaki tüm projelerde yer alabiliyorlar. XCMG, 2021- 2022 yılı itibariyle 18 farklı model ve 4 ayrı fabrikada üretimi yapılan fore kazık makina kapasitelerini 2000 adede çıkardılar.

Türkiye’deki zemin makinaları pazarına ilişkin kısa bir değerlendirme yaparak ENKA Pazarlama’nın bu pazardaki hedeflerini anlatır mısınız?

Ülkemizde son 10 yıl içerisinde yüksek ivme kazanan yüksek katlı konut, otoyol, tünel ve metro projelerine bağlı olarak zemin makinaları satışları da artış gösterdi. Bu durum,dünyanın en büyük zemin makinası üreticilerinin Türkiye pazarına gelmesine sebep oldu. 2012 yılından bu yana Türkiye pazarında yer alan XCMG, zaman içerisinde önemli bir pazar payı elde etti. ENKA Pazarlama olarak hedefimiz, 2022 yılında gerçekleştiği gibi her yıl pazarın en çok satan markası olmak.

Türkiye’de şu an sunduğunuz modeller hangileridir, yakın zamanda yeni modellerin getirilmesi planı bulunuyor mu?

Ürün gamında 130 ile 1.200 kNxm tork gücü aynı zamanda dünyanın en yüksek tork gücü edilen fore kazık makinasının da imalatını başarıyla gerçekleştiren XCMG’nin, Türkiye pazarında 240-300-360- 400 kNxm tork gücü elde edilen, XR240EXR280E-XR360E-XR400E olarak 4 farklı modelini sunuyoruz. Proje bazlı çalışmalarımızda 550 kNxm tork gücü elde edilen makine modellerimizi de müşterilerimize sunabiliyoruz.

Bu makinalarla ilgili kullanıcıdan aldığınız geri dönüşler ne yönde oldu?

XCMG XR240E, XR280E, XR360E ve XR400E olarak 4 farklı modelimiz ile 2022 ilk 3 çeyrekte 9 adetlik satış gerçekleştirerek, dönemin en çok tercih edilen markası olduk. Müşterilerimiz, en öncelikli makinalarımızın teslimatındaki ENKA Pazarlama profesyonelliğini yaşayarak, özel hizmet aldıklarını fazlasıyla hissettiler. Tamamen ENKA Pazarlama bünyesinde görev yapan mühendis ve teknisyen ekibi ile sahada profesyonel bir şekilde ilk kurulum ve saha ekip eğitimini tamamlıyoruz. Özellikle makina parkında farklı markaların bulunduğu müşterilerimize gerçekleştirdiğimiz satışlarda, makinalarımızın serilik, işletmemaliyeti, doğru imalat bakımından üstün olduğunu görmüş olduk.

Bu ürün grubu ile ilgili oluşturduğunuz yedek parça ve servis yapılanması hakkında bilgi verir misiniz?

Farklı ürün grupları ve markaların distribütörlüğünde 50 yıllık tecrübesi olan ENKA Pazarlama, XCMG fore kazık makinalarının distribütörlüğünde de kısa zamanda profesyonel yapıya ulaştı diyebiliriz. Mali güç ile birlikte doğru planlama yapılarak, yedek parça ve servis hizmetlerinde kısa zamanda geri dönüş sağlayabiliyoruz. Zemin güçlendirme makinalarının arıza sebebi ile durmasının, proje maliyetine verdiği zararın bilinci ile çalışmalarımızı her an genişletip, yatırım yapmaktan çekinmiyoruz.

 Önemli markaların bulunduğu zemin makinaları pazarında ENKA Pazarlama ve XCMG hangi özellikleri ile rekabette öne çıkmayı hedefliyor?

Marka bilinirliği ve ürün kalitesi, stok gücü, başarılı satış sonrası hizmet ve pazarlama ekibi. 2022 satışlarımızın da izlemini olan; ENKA Pazarlama finans gücü ile elde edilen yüksek adetli stoklama, SSH operasyonunun tamamen ENKA Pazarlama tarafından yürütülmesi, Türkiye’nin her bölgesinde hızlı hizmet alma garantisi müşterilerimize güven veriyor. Ayrıca XCMG’nin makine kurulumu, eğitim ve satış sonrası hizmet kısmında, kendi mühendisleri ile birlikte bizlere sahada destek vermesi, Türkiye pazarına karşı ne kadar ciddiyet içinde olduklarını gösteriyor.

XCMG marka zemin makinaları, projelere hangi noktalarda katkı sağlayarak kullanıcı için avantajlar oluşturuyor?

Zemin makinaları güçlendirme imalatı sırasında çok fazla güç ve kuvvet uygular. Arazi şartlarında yürüyüş ve dönüş hareketlerini uygulayabilmek oldukça zorlu bir iş. Müşterilerimizin de belirttiği gibi XCMG fore kazık makinalarının en önemli özelliği arazi şartlarında kendini koruyabiliyor olması. Statik dayanımı yüksek olan şasi, makinanın sarsılmasını tamamen önlerken doğru imalat yapmasında da çok önemli bir faktör. Kabin içi sarsıntının minimuma indirgenmesi operatör memnuniyetini beraberinde getiriyor. Makinanın önemli komponentleri olan Avrupa ve Amerika menşeili motor, hidrolik aksamlar ile şanzıman sistemlerinin merkez fabrika imalatı olması ve komponent yedek parçalarının uzun yıllardır Türkiye pazarında hizmet veriyor olması müşterilerimize güven veriyor. Rakiplerimizin bir çoğunda olmayan veya opsiyonel olan bazı önemli özellikler XCMG’de standart yer alabiliyor. Örnek olarak standart Casing Oscillator Hidrolik Ön Hazırlığı özelliğimizden bahsedebiliriz. Türkiye’de üst yapı inşaat hacminin büyümesiyle projelendirme kısmı da oldukça gelişti. Sondaj çalışmalarının akabinde, projelerin zemin güçlendirme operasyonunda yüksek çap ve derinlik imalatı hakim oldu. yapılıyor. Yüksek metrajlı boru işleminde Casing Oscillator ataşmanı kullanmak yakıt tüketimi, işletme süresi, komponent ve yedek parça gibi maliyetlerin önemli oranda azalması demek. Bu sistemi kullanabilmek için gerekli olan hidrolik hazırlık makinalarımızda standart özellik olarak satışa sunuluyor.

XCMG zemin makinalarının temsilciliğini üstlenmenizden bu yana geçen süreçte en çok hangi modelin satıldığını ve bu modelin teknik özelliklerini anlatır mısınız?

XR240E modelimizin satış adedi oldukça iyi durumda. Tork gücü ve çalışma ağırlığı bakımından, zemin firmalarının makina parkında bu sınıf bir makina mutlaka yer alıyor. XR240E modelimizde, Japonya menşei Isuzu motor bulunurken, 270 kWmotor gücü elde ediliyor. Ayrıca bir üstün yanı da, Çekme-Basma kuvvetinin 250 kNolması rakip modellere göre oldukça avantaj sağlıyor. Muhafaza borulu işlemlerde tek seferde yapılan 13 metrelik boy, işletme süresi ve başarılı imalat anlamında avantaj sağlayabiliyor.

 

Eklemek istedikleriniz…

Globalde en büyük üçüncü iş makinesi üreticisi olan XCMG’nin ürünlerini Türkiye pazarında sunmaktan dolayı oldukça memnunuz. ENKA-XCMG iş birliğinin profesyonelliği, makinalarımızın sahalardaki performansını olumlu etkileyerek müşterilerimize başarılı ve keyifli iş ortamı sağlıyor. 2023 yılında da yeni yapılanmalar ile birlikte daha fazla güçleneceğimize inanıyoruz.


Telefon

Whatsapp

Bizimle
Çalışmak İstermisiniz

Mesaj