ENKA Pazarlama markaları Morava Koridor Otoyolu Projesi’nde

ENKA Pazarlama markaları Morava Koridor Otoyolu Projesi’nde


Sırbistan’da devam eden Morava Koridor Otoyolu Projesi ve projede kullanılan ekipmanlarla ilgili ENKA-Bechtel Ortak Girişimi Makina Yöneticisi Melih Çakırgil ile konuştuk. ENKA Pazarlama proje için Hitachi, Tadano, Dynapac, Palfinger, SDMO ve BELL markalarından oluşan 200’den fazla makine tedarik etti.

ENKA-Bechtel Ortak Girişimi Makina Yöneticisi Melih Çakırgil

Morava Koridor Otoyolu Projesi hakkında bilgi alabilir miyiz?

Aralık 2019 tarihinde, ENKA-Bechtel ortak girişimi Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti ile,  10 ve 11 numaralı Pan-Avrupa Koridorları ile bağlayacak 112 kilometrelik Morava Koridor Otoyolu Projesi’nin tasarım ve inşaat işlerini üstlenmek için sözleşme imzaladı. Morava Koridoru Otoyol Projesi, Pojate ve A1’den başlayan (Orta Sırbistan’daki Kuzey-Güney otoyolu), Kruševac’tan geçerek (Yugoslavya’nın eski sanayi merkezi) Čačak’ın kuzeyinde bulunan Preljina’ya kadar uzanan, 112 kilometrelik bölünmüş yollu bir otoyoldur. Proje, Batı Morava Nehri vadisinde Doğu-Batı istikametinde uzanacak olup, sanayi kenti Kruševac’a yeni ekonomik koridorların ve Bosna, Karadağ ve Makedonya ile uluslararası bağlantıların sağlayıcısı olarak görülmektedir. Proje, çevre illerdeki büyük şehirlerin ekonomisine ve sosyal hayatına büyük katkı sağlayacak.

 

Proje nerede ne zaman başladı, ne zaman tamamlanması planlanıyor ve bu proje kapsamında üstlendiğiniz işler nelerdir?

Projenin fiili başlangıcı Mart 2020 olup, başlangıçtan sonra 4 yılda tamamlanması öngörülüyor. Morava Koridor Otoyolu Projesi kapsamında çok sayıda yeni kavşak, karayollarını, demiryollarını ve Morava Nehri’ni rota boyunca kesen çok sayıda yapı, Batı Morava Nehri’nin geniş taşkın yatağı sebebiyle kapsamlı erozyon koruması içeren dolgu sahası çalışmaları, selden korunma önlemleri, uzun nehir derivasyonları, bentler ve yeni bir nehir yatağının inşası gerçekleşecek. Ayrıca, proje kapsamında farklı adetlerde köprü, üst geçit, alt geçit inşası olacak.

 

Proje için ENKA Pazarlama’dan hangi marka ve model makinaları aldınız? 

Projemiz için ENKA Pazarlama’dan, Hitachi, Tadano, Dynapac, Palfinger, SDMO ve BELL marka iş makinalarını tercih ettik. Model olarak ise çok çeşitli bir varyasyon mevcut. Hitachi markasında ZW310 lastikli yükleyiciler, ZX140W-6, ZX170W-6, ZX190W-6, lastikli ekskavatörler, ZX250, ZX350, ZX490 ve ZX690 paletli ekskavatörler tercihimiz oldu.
Tadano markasında GR600 ve GR800 rough terrain mobil vinçler ile ATF60, ATF70, ATF100 ve ATF130 all terrain mobil vinçlerin satın almasını gerçekleştirdik. Silindir olarak Dynapac’ın CA5000D, CC1200 ve CC6200 modellerini tercih ettik.
Vinçli kamyonlarda üstyapı tercihimiz de Palfinger oldu. Modeller ise PK 33002 EH ve PK 41002 EH olarak projede kaldırılacak malzemelerin ağırlıkları göz önüne alınarak tercih edildi. Jeneratör grubunda ise SDMO markalı K66, J220K, V400C2 ve V650C2 modelleri ile çalışmaktayız. Belden kırma kamyonlarda ise BELL B40E 6×6 ADT’leri filomuza ekledik.

Aldığınız ENKA Pazarlama makinalarını yaptığınız işe uyumluluk ve verimlilik açısından değerlendirmenizi istersek neler söylersiniz?

Makinaların kapasitelerinde yapılacak işlere uygun olarak tercihler yapıldı. Bu bağlamda ENKA Pazarlama’nın da piyasadaki satış tecrübesinden faydalanılarak işe uygunluk açısından değerlendirme süreçleri olmuştur. Sahadan edinilen bilgiler ışığında, ekipmanların hemen hemen tümünde verimlilik açısından hedef rakamlarımızı yakaladığımızı görmekteyiz.

 

Tercihinizi ENKA Pazarlama’dan yana kullanmanızda etkili olan etmenler nelerdir?

Distribütörlüğünü yapmış olduğu güçlü markaların global pazarda kendini kanıtlamış olması, verimlilik açısından diğer markaların üzerinde olması, teslimat sürelerinin kısalığı ve kullanım süresi içinde sunmuş olduğu satış sonrası servislerinin kalitesi, ENKA Pazarlama’yı diğer rakipleri arasında öne çıkartıp tercih önceliğimiz haline getirmiştir. Bir önceki projemiz olan Kosova Otoyol Projesi’nde kullandığımız bu markalardaki tecrübe ve firmanın bilindik çözum

süreçleri de bu noktada etkili oldu. Ekskavatör grubunun tamamı Hitachi, vinç tamamen

Tadano silindirlerin büyük kısmı Dynapac, jeneratörlerin yarıdan fazlası SDM marka.

 

Ekskavatör grubunda sadece Hitachi markası kullanıyorsunuz. Bunun nedenini açıklar mısınız?

Eskiden bu ürün grubunda farklı markalar da vardı ama bu projede tamamen Hitachi’ye döndük. Bunun en büyük nedeni bu makinaların dayanıklı olması. Hitachiler’de kullanılan Isuzu motorun uzun ömürlü olması, makinaların  kazı gücü, yakıt tasarufu ve zor saha şartlarına dayanıklılığı bizim için hayati önemde. Ayrıca Bell kamyonlarda elimizdeki diğer markalarla karşılaştırdığımızda ciddi bir yakıt tasarrufu söz konusu.

 

Yurtdışında yürütülen bu projede aldığınız makinalar için satış sonrası hizmetlere ulaşmakta sorun yaşıyor musunuz? ENKA Pazarlama bu anlamda size ne tür hizmetler sunuyor?

Bizim için verilen hizmetin hızlı ve yerinde olması, makinaların atıl durumda kalmaması her zaman önem arz etmiştir. ENKA Pazarlama’nın sağlamış olduğu servis ile, arıza tespit, gerek uzaktan gerekse yerinde yapılan müdahaleler ile operatör eğitimleri gelişen makina teknolojilerinin tanıtılması bizim için önemli. Yedek parça konularında ise hızlı tedarik ve garanti süreçlerinin iyi yönetildiğini söyleyebilirim. Satış sonrası hizmetlerde ulaşılabilirlik birincil kriter. Biz uzun süredir Balkan ülkelerinde çalışıyoruz ve bu süreçte gördük ki yerel firmaların satış sonrası hizmetleri yeterli değil. ENKA Pazarlama’nın bulunduğumuz bölgelerde kurulu firmalardan daha hızlı ve kaliteli bir SSH sunması bizim işlerimizi kolaylaştırıyor. ENKA Pazarlama gerek ulaşılabilirlik, gerek uzaktan yardım, gerek teknisyenlerin bilgi birikimi ve sorun çözme anlamındaki üstünlükleri ile SSH’de tatmin edici bir hizmet sunuyor. Ayrıca önceki projelerimizde bize sunulan satış sonrası hizmetlerden duyduğumuz memnuniyet de bizim bu projede ENKA Pazarlama ile çalışmamızda etkili olan unsurlardan biri oldu.

ENKA-Bechtel Ortak Girişimi

ENKA ve ortak girişim partneri Bechtel, 1990’lı yıllardan bu yana Arnavutluk, Hırvatistan, Kosova, Türkiye ve Romanya’da otoyollar da dahil olmak üzere bölgede başlıca büyük altyapı projelerini başarıyla üstlendi. Bu ortaklık sayesinde tüneller, köprüler ve viyadükler gibi önemli mühendislik yapıları barından 750 kilometreyi aşan otoyol inşa edildi.


Telefon

Whatsapp

Bizimle
Çalışmak İstermisiniz

Mesaj