Hitachi EX2600-6 ile Verimi Artırıyor!

Hitachi EX2600-6 ile Verimi Artırıyor!


Çelikler Holding, Kahramanmaraş’taki termik santralinde kullanmak üzere ENKA Pazarlama tarafından tedarik edilen Hitachi EX2600-6 elektrikli maden ekskavatörü aldı. Firmanın bu tercihinde ENKA Pazarlama’nın satış sonrası destek gücü ve Hitachi makinaların sunduğu verimlilik, düşük maliyet, düşük bakım süreleri, minimal arızalanma, yüksek performans özellikleri bulunuyor. Çelikler Holding Afşin Elbistan Linyit İşletmesi İşletme Müdürü Ferit Çelik hem makinalara hem de kömür üretimine ilişkin sorularımızı yanıtladı.

 

Öncelikle Çelikler Holding’de üstlendiğiniz görevi ve sorumluluk alanlarınızı paylaşabilir misiniz?

Çelikler Holding bünyesinde maden mühendisi olarak 22 yıldır yöneticilik yapıyorum. Afşin-Elbistan Linyit İşletmesi’nde, 2020 yılından bu yana Maden İşletme Müdürü olarak görev yürütüyorum. Görevlerim arasında açık ocak maden sahasının organizasyonu, yönetimi, verimliliği, ekonomikliği, sürdürülebilirliği ve gelişen teknolojiye uyum sağlamak bulunuyor.

Üretim sahanız için neden elektrikli iş makinası ve özellikle Hitachi EX2600-6 elektrikli maden ekskavatörü tercih ettiniz?
Bildiğiniz gibi gelişen teknolojik olanaklar ve endüstrileşme sebebiyle fosil yakıtların kullanıldığı araçların karbon salınımı arttı, hava kirliliği, doğal kaynakların tüketimi dünyadaki yaşamsal döngüye zarar verecek boyutlara ulaştı. Tükenen enerji kaynağı sınıfına giren fosil yakıtlar hem daha yüksek maliyetli hem de çevreye zararlı. Bu sebeple fosil yakıtla çalışan araçlar yerine elektrikli motora sahip olan araçların kullanımı tercih edilmeye başlandı. Çelikler Holding olarak teknolojik yeniliklere uyum süreci, verimlik, çevreye duyarlı oluşumuz, düşük maliyet, düşük bakım süresi gibi sayabileceğimiz birçok nedenlerle makina parkımızı fosil yakıtlı araçlardan elektrikli araçlara geçirmeye planlarımızı yürütüyoruz. Bu plan dahilinde en uygun ve deneyimli global firmaları inceledik ve sonucunda Hitachi elektrikli iş makinalarında karar kıldık. Teknolojik gelişmelere uyum sağlamak ve maden sahamızın sürdürülebilirliğini, verimliliğini, ekonomikliğini, gelişen teknolojiye uyum sağlamak ve üretim miktarlarımızı artırmak için Hitachi EX2600-6 elektrikli ekskavatör tercih edildi.

EX2600-6 modelini güç, performans ve çalışma kapasitesi açısından değerlendirir misiniz?

Operatör kabininin konforu, görüş açısının genişliği, güçlü hidrolik motorları sayesinde operatörlere güven vererek işyerini kolaylaştırması, manevra kabiliyetinin yüksek oluşu gibi birçok neden sayabiliriz. Zaten operatörlerimizden de kabininin konforlu olduğu, güçlü hidrolik ve motorları sayesinde makinanın kendilerine güven verdiği, işlerini kolaylaştırdığı ve manevra kabiliyetinin yüksek oluşu gibi son derece olumlu geri dönüşler aldık. Aynı şekilde bakım ekibimizden de içten yanmalı motorlara sahip olmadıklarından dolayı az arıza vermeleri ve bakım sürelerinin kısa olması nedeniyle olumlu geri dönüşler oldu.

Hitachi’yi özellikle tercih etmenizin bir nedeni var mı?
İçten yanmalı motorların sahip oldukları dezavantajlardan uzak olmaları, hava yağ filtrelerinin olmayışı, fazla ısınma (hararet) sorunları minimuma inmesi, bakımlarının sürelerini kısa oluşu ve kolay olması, artan motorin fiyatlarından etkilenmemesi, ekonomikliği, Hitachi iş makinalarının madencilik alanında kendini kanıtlamış olması.

ENKA Pazarlama’nın satış ve satış sonrası hizmetler sürecine ilişkin görüşlerinizi paylaşabilir misiniz? Gelecek dönem yatırımlarınızda da ENKA Pazarlama ve Hitachi ile çalışmayı düşünüyor musunuz?

ENKA Pazarlama çalışanları gerek satış öncesi gerek satış sonrası süreçte sağladıkları teknik destek, iletişim kolaylığı, vermiş oldukları bilgilerin doğruluğu ve güven verici yaklaşımları ile sahamızda yeni kullanıma başladığımız elektrikli ekskavatörlerle saha içi uyumumuzu hızlandırdı. Hitachi EX2600 alım sürecinde ENKA Pazarlama firmasının yaklaşımı her zaman çözüm odaklı oldu. Hem firmanın bu yaklaşımı hem de Hitachi ürünlerinin maden sahalarımızdaki uyumu nedeni ile makina parkımızın revizyonu/büyütülmesi için ileride de ilk tercihimiz ENKA Pazarlama ve Hitachi olacaktır.

Kömür madenciliğinin geleceği hakkındaki görüşünüz nedir?
Uluslararası Enerji Ajansı kömürün, dünya enerji bileşimi içerisindeki belirleyici konumunun en azından önümüzdeki 20 yılda da sürdüreceğini öngörüyor. Buna göre, Uluslararası Enerji Ajansı’nın “Mevcut Politikalar Senaryosunda”; 2018‐2040 döneminde enerji kaynakları için artış oranları; kömürde % 17,2; doğal gazda % 48,1; petrolde % 25; nükleerde % 32,2 ve diğerlerinde ise % 63,5 olacaktır.

Hitachi markasını tercih etmenizin sebepleri nelerdir?

– Global bir marka olması
– Yedek parça bulma noktasında kolaylık
– Düşük arıza/ bakım süresi. Yüksek çalışma süresi
– Güven vermesi
– Ekonomiklik
– Tüm Hitachi ürünlerin, kendi özel uygulamalarında güvenilirlik, performans ve maliyet verimliliği ile bilinir ve uluslararası standartlarda kalite güvencesi taşıyor olması.

Eklemek istedikleriniz…

Elektrikli ekskavatörlerin alımı, kurulumu, maden sahamıza adapte edilmesi süresince gerek satış öncesi gerek satış sonrası vermiş oldukları desteklerden ötürü ENKA Pazarlama çalışanlarına Çelikler Holding olarak teşekkür ederiz. Yeni projelerde tekrar bir araya gelmek dileğiyle.

Hitachi EX2600-6
Çalışma Ağırlığı: 249.000 kg
Kepçe Kapasitesi: 16,50 m³
Motor: Cummins QSKTA50-CE
Motor Gücü: 1.400 HP/1800 devir
Hidrolik Kapasite: 2.350 L/dk
Kol Koparma Gücü: 84.100 kgf
Kova Koparma Gücü: 84.800 kgf


Telefon

Whatsapp

Bizimle
Çalışmak İstermisiniz

Mesaj